Biografia

Biografia-panoramica

Era la tardor de 2010 quan quatre nanus de 18 i 19 anys decideixen formar un projecte musical seriós. Havia nascut una nova banda de rock a Figueres, una banda que s’allunyava del tradicional “Rock Català” per emprendre una altra història totalment diferent: fer cançons amb uns ritmes més potents, amb lletres més elaborades, amb estructures menys convencionals…

Després de descartar diversos noms, Desenkant és el que es va acabar quedant definitivament.

No només es va triar perquè fos el títol d’una cançó, sinó perquè també definia, en part, l’essència del grup: el desencant. Lletres d’amor i guerra, de lluita contra la realitat, de desil·lusió pel món i el seu aparador, etc.

Els principals referents de Desenkant són Extremoduro i Platero i tu. Encara que també han estat influenciats per altres grups del rock espanyol com Marea, Fito & Fitipaldis i d’internacionals com Iron Maiden.

Pel que consta a les lletres, les influències es guien en la mateixa direcció: Roberto Iniesta (Extremoduro) Kutxi Romero (Marea) i també Joaquín Sabina.

A l’abril de 2011 editen la seva primera maqueta i comencen a rodar pels escenaris.

Després d’un període llarg de concerts, el 2013 publiquen el seu primer disc “Ataràxia”, d’aquesta manera comencen a donar-se més a conèixer per la comarca i a tocar en llocs de més renom com, per exemple, les Barraques de Figueres, on van compartir cartell amb Teràpia de Shock.

Les actuacions no paren, ni els assajos, ni la inspiració, ni les ganes, de tal manera que quan arriba l’estiu del 2014 i amb 8 temes nous a la butxaca, es tanquen als Estudis Ground de Cornellà de Terri per gravar el seu segon disc “La Llei del Fracàs” un disc més madur i que defineix millor l’estil de la banda.

El 2015 comença amb una gran notícia per Desenkant, els empordanesos han fitxat per la discogràfica Maldito Records i editaran el seu nou disc “La Llei del Fracàs” sota el seu segell.

A l’agenda de concerts trobareu totes les dates de la gira de presentació.